If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Твоя 2.4 има дроселова клапа, ако не знаеш. Ама моя 2.4 няма. Но пък моя 1.9 има, а на проповедника няма
Такива ми ти работи
Е за модерните дизелови двигатели като на Търтея се знае, че са с клапи, той самият също е наясно. Ама тука ставаше дума за 1.9-ките. та при тях, точно заради някои разлики в перифериите м/у двата 8-клапанови 1.9 мотора, е редно да се знае за кой точно става дума. Понеже знам, че моторът на Краси К е същия като моя, затова той беше ясен. ккато се оказва, vasilus и той кара като нас първообраза на чудото на техниката в автомобилостроенето, наречено 'комънрейл двигател'
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Малииииииииииии, ние дето сме полуграмотни /технически/ тотално се забъркахме.
150-коньовите 2.4-ки имат клапа, а по-старите - не. 1.9 105 коня няма, а 1.9 115 коня има. Това имаше предвид Пинко, но понеже сме стари форумни плъхове, та си знаем наизуст двигателите
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
150-коньовите 2.4-ки имат клапа, а по-старите - не. 1.9 105 коня няма, а 1.9 115 коня има. Това имаше предвид Пинко, но понеже сме стари форумни плъхове, та си знаем наизуст двигателите
значи ако си със двигател като моя значи си със механични повдигачи!
ДОБРЕ ПО МОЯ ВЪПРОС НА ВСИЧКИ С КАТО МОЯ 105hp ИМ УСКОРЯВА ДО 5000 ОБОРОТА И КАКВА МАКСИМАЛНА СКОРОСТ СТЕ ПОСТИГАЛИ?
Потърси линковете с юзър менюъли за този двигател и там пише доста неща. На първо време не приемай за чиста монета това, че 1.9 от ранните има дроселова клапа
Отговорът дали има дроселова клапа на нашите двигатели е: по-скоро - не
Дебитомер - ок
Почистване на турбината от какво? прах ли? Ако е с промелнива геомертия, може да се почисти от нагар направляващото апаратче, но тогава щеше да има сякаш и други симптоми. Ако не е с променлива, минаваме на варианта почистване от прах външно
Клапанът за високо налягане е една прекрасна за смяна, но скъпа вещ, когато става дума за соленоид, и не се сменя за щяло и нещяло. Ако не работи правилно, би трябвало да светва лампата на таблото, та дори и да гаси колата евентуално.
Но за момента не е ясно колегата vasilus с кой двигател (респективно управление на турбината) е, за да стане ясно какво му управлява турбината и как.
Дебитомерчетата станаха вече 2 за лев, както се казва Няма 120-130 лв са
Колега,извини ме ,но не винаги ти показва индикацията като имаш проблем.Даже и диагностика на компа не ти помага,а проследяването на отделните детайли.С изказването си се стремих да насоча човека в що годе правилна посока.
Ати щом правиш засечки твоето мнение е?
Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката
Колега,извини ме ,но не винаги ти показва индикацията като имаш проблем.Даже и диагностика на компа не ти помага,а проследяването на отделните детайли.С изказването си се стремих да насоча човека в що годе правилна посока.
Ати щом правиш засечки твоето мнение е?
Не съм целил да ти правя засечки. Просто карах по изброените в поста ти неща. Идеята е да помогнем на колегата
Той сравнява толедо тди с алфа жтд 105 коня. Аз съм карал пасат 1.9 тди (110 коня) и голф 3 тди (90 коня). Пасатът определено вървеше повече от моята, признавам. Голфът също ми се стори учудващо пъргав, освен това харчи по-малко, но това не еважното в случая.
Ако толедото е било с 110 коньов мотор, ами няма как да не е по-бързо от алфата. Колкото и да сме фанатици, така си е Освен това, тди-то ще да е било с променлива геометрия на турбината. Без да съм се ровил в ТТ данните на двата автомобила, мога да предположа, че толедото тежи и по-малко. Разликите стават прекалено много.
Друг момент е, че при обороти от порядъка на 3800 не може да се очаква голям ряз. Там въртящият момент намалява доста и мощността идва предимно за сметка на високите обороти, т.е. става да се поддържа висока скорост по-скоро, отколкото за ускорения.
Когато писахме горните постове, още не беше ясно дали жтд-то е 105 или 110/115 коня. Стана ясно, че е 105. Т.е. няма соленоид, управлението на налягането е механично, а там управляващите клапани не съм чувал да дават фира. Пак като следствие на това, че моторът е 105 коньов, се обезсмисля и почистването на турбината, защото няма променлива геометрия. Дори да беше с електрическо управление клапана, ако той не регулира правилно налягането на въздуха, почти сигурно е, че ще светне лапмата, защото се бърка сместа, а това може да окоти двигателчето много бързо. Има колеги във фоурма с опит с повреден соленоид - гасне, свети лампа...е такива симптоми
Аз допускам, че е възможно нищо да и няма на колата, а просто колегата да се е подвел от динамиката на толедото.
Не съм целил да ти правя засечки. Просто карах по изброените в поста ти неща. Идеята е да помогнем на колегата
Той сравнява толедо тди с алфа жтд 105 коня. Аз съм карал пасат 1.9 тди (110 коня) и голф 3 тди (90 коня). Пасатът определено вървеше повече от моята, признавам. Голфът също ми се стори учудващо пъргав, освен това харчи по-малко, но това не еважното в случая.
Ако толедото е било с 110 коньов мотор, ами няма как да не е по-бързо от алфата. Колкото и да сме фанатици, така си е Освен това, тди-то ще да е било с променлива геометрия на турбината. Без да съм се ровил в ТТ данните на двата автомобила, мога да предположа, че толедото тежи и по-малко. Разликите стават прекалено много.
Друг момент е, че при обороти от порядъка на 3800 не може да се очаква голям ряз. Там въртящият момент намалява доста и мощността идва предимно за сметка на високите обороти, т.е. става да се поддържа висока скорост по-скоро, отколкото за ускорения.
Когато писахме горните постове, още не беше ясно дали жтд-то е 105 или 110/115 коня. Стана ясно, че е 105. Т.е. няма соленоид, управлението на налягането е механично, а там управляващите клапани не съм чувал да дават фира. Пак като следствие на това, че моторът е 105 коньов, се обезсмисля и почистването на турбината, защото няма променлива геометрия.
Аз допускам, че е възможно нищо да и няма на колата, а просто колегата да се е подвел от динамиката на толедото.
ОК колега.както и да е.за мен лично няма никакво значение дали върви колата или не.просто си казах мнението и с което съм се сблъсквал не веднъж.така че докато не се види колата в крайна сметка,всички ние си приказваме празни приказки
Винаги можеш да обориш някой с предположенията му.
Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката
Comment